Wersja do druku

Zamawiający:

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

Adres:
ul. Radziwiłłówka 2
28-133 Pacanów

Kontakt:
tel. (041) 376 54 03 wew. 19, fax. (041) 376 59 80
E-mail:gopspacanow@elend.pl
Strona www:

Numer ID: 144

Data publikacji:
2008-12-23 08:24:33

Przedmiot: Przetarg nieograniczony na prowadzenie dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2009

Treść przetargu:

Pacanów: Prowadzenie dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2009
Numer ogłoszenia: 265722 - 2008; data zamieszczenia: 22.12.2008

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Radziwiłłówka 2, 28-133 Pacanów, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 376 54 03, faks 0-41 376 59 80.

       Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.gminy.com.pl/pacanow/przetargi.php

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Prowadzenie dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2009.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków uczniom wytypowanym przez GOPS, w dni nauki szkolnej w godzinach od 10:00 do 13:00, a ustalonych szczegółowo z poszczególnymi szkołami. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. Posiłek gorący dla dzieci w wieku 7 - 16 lat o wartości energetycznej nie mniejszej niż 700 kcal. Przygotowanie posiłków możliwe przy wykorzystaniu kuchni o powierzchni 75m² w Szkole Podstawowej w Pacanowie po jej wydzierżawieni od właściciela obiektu według stawki minimum 5zł za m². Dowóz posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów czasu i temperatur stosowanych podczas transportu potraw tj.: - temperatura wydawanych posiłków gotowanych nie może być mniejsza niż 650C, - wydawanie posiłków musi odbyć się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

       Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1). Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, tj.: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienie potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia, c)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, d)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie wg. kryteriów spełnia/nie spełnia i odbędzie się na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń wymienionych w pkt 9 SIWZ 2) W przypadku, kiedy o zamówienie ubiega się wspólnie dwóch lub więcej Wykonawców, są oni zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu, jak również do zawarcia umowy. Zamawiający w powyższym przypadku zastrzega sobie prawo do wprowadzenia w umowie postanowień ustalających solidarną odpowiedzialność Wykonawców za wykonanie zobowiązań wynikających z zapisów umowy. Wszelkie wymagania dotyczące Wykonawców wynikające z niniejszej SIWZ stosuje się odpowiednio do wykonawców występujących wspólnie..

       Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a)wypełniony formularz ofertowy - (wg wzoru podanego w załączniku nr 1) b)oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, oraz spełnia wymogi zawarte w art. 22 (wg wzoru podanego w załączniku nr 2) c)oświadczenie, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3) d)wykaz podwykonawców; (załączniku. nr 4) e) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; f) polisa ubezpieczenia w związku z prowadzeniem tego typ działalności od odpowiedzialności cywilnej i nieszczęśliwych wypadków (w tym zatruć). Suma gwarancyjna i ewentualne limity odpowiedzialności nie niższe niż 250 000zł. Jeżeli Wykonawca nie jest ubezpieczony w w/w zakresie lub gdy suma gwarancyjna opiewa na kwotę niższą niż wymagana, dopuszcza się złożenie aktualnie posiadanej polisy i stosownego oświadczenia o zawarciu wymaganej w niniejszym postępowaniu umowy ubezpieczenia przez Wykonawcę, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą i z którym Zamawiający zawrze umowę. Niniejszą umowę ubezpieczeniową Wykonawca zobowiązany jest zawrzeć przed przystąpieniem do świadczenia usługi, g) wykaz urządzeń i sprzętu którymi dysponuje Wykonawca lub ewentualnie będzie dysponował z pisemnym potwierdzeniem osoby udostępniającej (szczególnie środków transportu spełniające wymagania do przewozu posiłków z załączeniem decyzji lub zaświadczenia właściwego inspektora sanitarnego)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.gminy.com.pl/pacanow/przetargi.php.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pacanowie 28-133 Pacanów ul. Radziwiłłówka 2.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2008 godzina 12:00, miejsce: Urząd Gminy w Pacanowie Pacanów ul. Radziwiłłówka 2 pokój 17 (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Dożywianie w ramach -Programu państwa w zakresie dożywiania- finansowane ze środków budżetowych Gminy Pacanów i Wojewody..

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Pacanowie w 2009 roku.

       1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 1 obejmuje przygotowanie i wydanie posiłków w ilości około 90 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad i grudzień w 2009 roku - łącznie ok. 16 650 posiłków, z możliwością wykorzystania do przygotowania posiłków pomieszczeń kuchni i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej w Pacanowie poprzez wydzierżawienie za odpłatności. Przygotowanie posiłków możliwe przy wykorzystaniu kuchni o powierzchni 75m² w Szkole Podstawowej w Pacanowie po jej wydzierżawieni od właściciela obiektu według stawki minimum 5zł za m². Natomiast do wydawania posiłków z wykorzystanie pomieszczeń kuchni i urządzeń kuchennych bezpłatnie z wyjątkiem mediów(gaz, energia elektryczna, woda, usuwanie nieczystości).Do podawania posiłków Wykonawca może wykorzystywać bezpłatnie naczynia kuchenne, talerze i sztućce, które po spożyciu posiłku Wykonawca umyje, wyparzy, a resztki żywności z utylizuje na własny koszt. Posiłek jednodaniowy: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dkg na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne..

       2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

       3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

       4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Ratajach Słupskich w 2009 roku..

       1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 2 obejmuje przygotowanie, dowiezienie i wydanie posiłków w ilości około 135 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad, grudzień 2009 roku - łącznie ok. 24 975 posiłków, z wykorzystaniem do wydawania kuchni, pomieszczeń i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej bezpłatnie z wyjątkiem mediów (gaz, energia elektryczna, woda), . Do podawania posiłków Wykonawca może wykorzystywać bezpłatnie naczynia kuchenne, talerze i sztućce, które po spożyciu posiłku umyje, wyparzy, a resztki żywności z utylizuje na własny koszt. Posiłek jednodaniowy: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne..

       2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

       3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

       4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Wójczy w 2009 roku.

       1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 3 obejmuje przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków około 17 sztuk dziennie, w naczyniach jednorazowych, w każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad i grudzień w 2009 roku - łącznie ok. 3155 posiłków z wykorzystaniem do wydawania pomieszczeń i urządzeń Szkoły Podstawowej. Posiłek jednodaniowy: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne. Posiłki podawane w naczyniach jednorazowych. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy ( Dz. U. Nr171, poz. 1225 z póź. zm.). Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz z utylizuje wszelkie odpadki żywnościowe..

       2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

       3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

       4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków, dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Oblekoniu w 2009 roku.

       1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 4 obejmuje przygotowanie i wydawanie posiłków około 28 sztuk dziennie, w naczyniach jednorazowych, w każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad i grudzień w 2009 roku - łącznie ok. 4172 posiłki z wykorzystaniem do wydawania posiłków pomieszczeń i urządzeń Szkoły Podstawowej. Posiłek jednodaniowy: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne. Posiłki podawane w naczyniach jednorazowych. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy ( Dz. U. Nr171, poz. 1225 z póź. zm.). Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz z utylizuje wszelkie odpadki żywnościowe..

       2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

       3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

       4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków, dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Komorowie w 2009 roku..

       1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 5 obejmuje przygotowanie i wydawanie gotowanych posiłków około 21 sztuk dziennie, w naczyniach jednorazowych, w każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad i grudzień w 2009 roku - łącznie ok. 3129 posiłki, z wykorzystaniem do wydawania, pomieszczeń i urządzeń Szkoły Podstawowej. Posiłek jednodaniowy: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne. Posiłki podawane w naczyniach jednorazowych. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy ( Dz. U. Nr171, poz. 1225 z póź. zm.). Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz z utylizuje wszelkie odpadki żywnościowe..

       2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

       3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

       4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej

Edward Wojniak


Załączone pliki:

08_SIWZ_dozywianie
(08_SIWZ_dozywianie_.rtf - 216.205 KB) Data publikacji: 2008-12-24 07:20:30 Redaktor: Katarzyna Wojtyś

Opis: SIWZ

Statystyki bieżącego przetarguWyświetleń: 3146
Wprowadził do systemu: Katarzyna Wojtyś, data: 2008-12-23 08:24:33
Opublikował: Katarzyna Wojtyś, data publikacji: 2008-12-23 09:07:15
Rejestr zmian bieżącej strony
Archiwalne wersje przetargu