Zamawiający:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Adres:
ul. Radziwiłłówka 2
28-133 Pacanów
Kontakt:
tel. (041) 376 54 03 wew. 19, fax. (041) 376 59 80
E-mail:gopspacanow@elend.pl
Strona www:
Numer ID: 115
Data publikacji:
2007-12-10 12:07:46
Przedmiot: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 60 000 euro na usługę prowadzenia dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2008
Treść przetargu:
Pacanów: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 60 000 euro na usługę prowadzenia dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2008
Numer ogłoszenia: 245254 - 2007; data zamieszczenia: 10.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Radziwiłłówka 2, 28-133 Pacanów, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 376 54 03, fax 0-41 376 59 80.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 60 000 euro na usługę prowadzenia dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2008.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa prowadzenia dożywiania dzieci w pięciu szkołach na terenie Gminy Pacanów w roku 2008, na którą składa się przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków uczniom wytypowanym przez GOPS w dni nauki szkolnej w godzinach od 10:00 do 13:00. Czas wydawania Wykonawca ustali szczegółowo z poszczególnymi szkołami. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. Posiłki gorące dla dzieci w wieku 7 - 16 lat o kaloryczności nie mniej niż 700 kcal. Dowóz posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów czasu i temperatur stosowanych podczas transportu potraw tj.: - temperatura wydawanych posiłków gotowanych nie może być mniejsza niż 65ºC, - wydawanie posiłków musi odbyć się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, Zamówienie zostało podzielone na pięć zadań: Zadanie nr 1 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Pacanowie. Zakres zadania nr 1 obejmuje przygotowanie i wydawanie posiłków w ilości około 90 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 13 410 posiłków, z możliwością wykorzystania do przygotowania i pomieszczeń i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej w Pacanowie za odpłatnością według stawki 5zł za metr kwadratowy przy powierzchni kuchni 75m2 według odrębnej umowy zawartej z właścicielem budynku. Natomiast przy korzystaniu z pomieszczeń i urządzeń kuchennych tylko do wydawania posiłków - bezpłatne. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal. Zadanie nr 2 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Ratajach Słupskich. Zakres zadania nr 2 obejmuje przygotowanie i wydanie posiłków w ilości około 135 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 20 115 posiłków, z wykorzystaniem do wydawania posiłków pomieszczeń i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę, oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal. Zadanie nr 3 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Wójczy. Zakres zadania nr 3 obejmuje przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków w ilości około 17 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 2533 posiłki. Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych. Zadanie nr 4 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Oblekoniu. Zakres zadania nr 4 obejmuje przygotowanie około 28 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 4172 posiłków).Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych. Zadanie nr 5 - Przygotowanie dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Komorowie. Zakres zadania nr 5 obejmuje przygotowanie około 21 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 3129 posiłki. Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga złożenia wadium w wysokości 800 zł (osiemset złotych). Wadium może być wniesione w pieniądzu, poręczeniach bankowych, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych, poręczeniach udzielanych przez podmioty, zgodnie z przepisami prawa..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, tj: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Za spełnienie warunków określonych w pkt 8.1 lit. a) Zamawiający uzna prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie objętym przedmiotem zamówienia, zarejestrowanej w Krajowym Rejestrze Sądowym lub innym organie ewidencji działalności gospodarczej. Za spełnienie warunku określonego w pkt 8.1 lit. b) Zamawiający uzna: Wykonanie przez Wykonawcę z należytą starannością w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie co najmniej jednej usługi odpowiadającej zakresem i złożonością przedmiotowi zamówienia (wykonywanie usługi żywienia). Za spełnienie warunków określonych w pkt 8.1 lit. c) Zamawiający uzna posiadanie przez Wykonawcę ważnego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie wg. kryteriów spełnia/nie spełnia i odbędzie się na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń wymienionych w pkt 9 SIWZ 2) w przypadku, kiedy o zamówienie ubiega się wspólnie dwóch lub więcej Wykonawców, są oni zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu, jak również do zawarcia umowy. Zamawiający w powyższym przypadku zastrzega sobie prawo do wprowadzenia w umowie postanowień ustalających solidarna odpowiedzialność Wykonawców za wykonanie zobowiązań wynikających z zapisów umowy. Wszelkie wymagania dotyczące Wykonawców, wynikające z niniejszej SIWZ stosuje się odpowiednio do wykonawców występujących wspólnie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty: a)wypełniony formularz ofertowy - (wg wzoru podanego w załączniku nr 1specyfikacji) b)oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, oraz spełnia wymogi zawarte w art. 22 (wg wzoru podanego w załączniku nr 2 specyfikacji) c)oświadczenie, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 specyfikacji) d)wykaz podwykonawców; (załączniku. nr 4 specyfikacji) e)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; f)koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej - zamówieniem g)Ubezpieczenie w związku z prowadzeniem tego typ działalności od odpowiedzialności cywilnej i nieszczęśliwych wypadków. h)dowód wniesienia wadium
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.gminy.com.pl/pacanow/przetargi.php.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Pacanów ul. Radziwiłłówka 2 kod 28-133 Pacanów.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2007 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Urzędu Gminy w Pacanowie pok. nr 17 Pacanów ul. Radziwiłłówka 2 kod 28-133 Pacanów.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Pacanowie..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 1 obejmuje przygotowanie i wydawanie posiłków w ilości około 90 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 13 410 posiłków, z możliwością wykorzystania do przygotowania i pomieszczeń i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej w Pacanowie za odpłatnością według stawki 5zł za metr kwadratowy przy powierzchni kuchni 75m2 według odrębnej umowy zawartej z właścicielem budynku. Natomiast przy korzystaniu z pomieszczeń i urządzeń kuchennych tylko do wydawania posiłków - bezpłatne. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Ratajach Słupskich..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 2 obejmuje przygotowanie i wydanie posiłków w ilości około 135 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 20 115 posiłków, z wykorzystania do wydawania posiłków pomieszczeń i urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę, oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal. .
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Wójczy. .
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 3 obejmuje przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków w ilości około 17 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 2533 posiłki. Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, w Szkole Podstawowej w Oblekoniu..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 4 obejmuje przygotowanie około 28 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 4172 posiłków).Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - Przygotowanie dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Komorowie..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 5 obejmuje przygotowanie około 21 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, październik, listopad, grudzień - 3129 posiłki. Wydawanie z wykorzystaniem pomieszczeń i urządzeń szkolnych - bezpłatnie, według umowy zawartej z właścicielem budynku. Posiłki jednodaniowe: zupa z wkładką i pieczywo - nie mniej niż 15 dag na jedną osobę oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne, o kaloryczności nie mniejszej niż 700kcal, podawane w naczyniach jednorazowych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
Załączone pliki:
07_SIWZ_Dozywianie_GOPS
(07_SIWZ_Dozywianie_GOPS.rtf - 187.611 KB) Data publikacji: 2007-12-10 12:08:37 Redaktor: Katarzyna Wojtyś
Opis: SIWZ wraz z załącznikami
Opublikował: Katarzyna Wojtyś, data publikacji: 2007-12-10 12:08:54
Ostatnia zmiana: Katarzyna Wojtyś, data: 2007-12-10 12:08:54
Rejestr zmian bieżącej strony
Archiwalne wersje przetargu