Treść przetargu:
Adres strony
internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków
Zamówienia:
www.bip.gminy.com.pl/pacanow/przetargi.php
Pacanów:
USŁUGA PROWADZENIA DOŻYWIANIA DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY PACANÓW W ROKU
2016
Numer ogłoszenia: 352038 - 2015; data zamieszczenia: 23.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie
ogłoszenia:
obowiązkowe.
Ogłoszenie
dotyczy:
V
|
zamówienia
publicznego
|
|
zawarcia
umowy ramowej
|
|
ustanowienia
dynamicznego systemu zakupów (DSZ)
|
SEKCJA I:
ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA
I ADRES: Gminny
Ośrodek Pomocy Społecznej , Radziwiłłówka 2, 28-133 Pacanów, woj.
świętokrzyskie, tel. 0-41 376 54 03, faks 0-41 376 59 80.
I. 2) RODZAJ
ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa.
SEKCJA II:
PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1)
OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1)
Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA PROWADZENIA DOŻYWIANIA DZIECI W SZKOŁACH NA
TERENIE GMINY PACANÓW W ROKU 2016.
II.1.2)
Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4)
Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest
przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków uczniom wytypowanym przez
GOPS w czterech placówkach na terenie gminy, w dni nauki szkolnej w godzinach
od 10:00 do 13:00, ustalonych szczegółowo z dyrektorami poszczególnych szkół.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. Posiłek gorący jednodaniowy
dla dzieci w wieku 6 - 16 lat o wartości energetycznej nie mniejszej niż 700
kcal. Przygotowanie posiłków możliwe przy wykorzystaniu kuchni o powierzchni
75m² w Szkole Podstawowej w Pacanowie po jej uprzednim wydzierżawieni od
właściciela obiektu według stawki minimum 5zł za m² + VAT. W pozostałych
szkołach czterech szkołach dowóz posiłków z obiektu Wykonawcy i przy użyciu
urządzeń Wykonawcy. Zamówienie podzielone jest na 4 części. Część 1:
Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Pacanowie w
roku 2016 Część 2: Przygotowanie, dowóz i wydawanie gotowanych posiłków
dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej
i Gimnazjum w Ratajach Słupskich w roku 2016 Część 3: Przygotowanie, dowóz i
wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy
społecznej w Szkole Podstawowej w Wójczy, w roku 2016 Część 4: Przygotowanie,
dowóz i wydawanie gotowanych posiłków, dzieciom wytypowanym przez Gminny
Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Oblekoniu, w roku 2016..
II.1.5)
V
|
przewiduje
się udzielenie zamówień uzupełniających:
|
- Określenie przedmiotu oraz
wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje
wykonanie zamówień uzupełniających do 50% zamówienia podstawowego
II.1.6)
Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3.
II.1.7) Czy
dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy
dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS
TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III:
INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1)
WADIUM
Informacja
na temat wadium: Nie jest
wymagane.
III.2)
ZALICZKI
III.3)
WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA
TYCH WARUNKÓW
- III. 3.1) Uprawnienia do
wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa
nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Oświadczenie o posiadaniu
wpisu do właściwego rejestru na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006
r. bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity: Dz.U. 2015 poz.
594 z póź. zm.).
- III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- wykaz wykonanych, a w
przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych
usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania
ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym
okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i
podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem
dowodów, czy zostały wykonane należycie. Wykonawca potwierdzi spełnianie
niniejszego warunku udziału w postępowaniu dla każdego zadania
oddzielnie, jeżeli wykaże, że w tym okresie wykonał co najmniej 2 usługi
polegające na dostarczaniu w sposób ciągły przez okres minimum 6 miesięcy
posiłków o wartości co najmniej: dla zadania I 36000 zł brutto, dla
zadania II 60000 zł brutto, dla zadania III 14000 zł brutto, dla zadania
IV 14000 zł brutto. Do wykazu należy załączyć dowody określające, czy
usługi zostały wykonane w sposób należyty. W wykazie należy podać wartość
przedmiotu, rodzaj usługi, datę wykonania, odbiorcę oraz załączenie
dokumentu potwierdzającego, że usługa ta została wykonana należycie. Tą
samą usługą nie można wykazać się do więcej niż jednego zadania.
- III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Na potwierdzenie dysponowania
narzędziami należy złożyć wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń
technicznych dostępnych wykonawcy usługi w celu realizacji zamówienia
wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami; W celu potwierdzenia
spełnienia opisanego warunku należy w formie opisowej wskazać; - adres
lokalu gastronomicznego do którego wykonawca posiada prawo dysponowania.
Lokal musi posiadać ważną decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego o
spełnieniu wymogu ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie
żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz.U. 2015 poz. 594 z póź. zm. (nie
dotyczy zadania nr 1 w przypadku wydzierżawienia pomieszczeń kuchennych)
- Dysponowanie specjalistycznym pojazdem przystosowanym do przewozu żywności,
zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pojazd musi posiadać ważna decyzje
Powiatowego Inspektora Sanitarnego, należy określić markę samochodu i nr
rejestracyjny.(nie dotyczy zadania nr 1 w przypadku wydzierżawienia
pomieszczeń kuchennych).
- III.3.4) Osoby zdolne do
wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Opłaconą polisę, a w przypadku
jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od
odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej
z przedmiotem zamówienia - na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż: 200 000
PLN na jedno i wszystkie zdarzenia (ryzyka) ze szczególnym uwzględnieniem
odpowiedzialności kontraktowej
- III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i
finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Opłaconą polisę, a w przypadku
jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od
odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej
z przedmiotem zamówienia - na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż: 200 000
PLN na jedno i wszystkie zdarzenia (ryzyka) ze szczególnym uwzględnieniem
odpowiedzialności kontraktowej
III.4)
INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W
CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ
NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W
zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art.
22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
należy przedłożyć:
- wykaz
wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również
wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat
przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do
udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest
krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat
wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały
wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane
należycie;
- wykaz
narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy
usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją
o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
- opłaconą
polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że
wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie
prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Wykonawca
powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o
których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów
przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie
dysponował wykonawca:
- opłaconą
polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny
podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie
prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
III.4.2) W
zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1
ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie
o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca
powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu
na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części
zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie
wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.4)
Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista
podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z
dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo
informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV:
PROCEDURA
IV.1) TRYB
UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb
udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2)
KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1)
Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Doświadczenie - 10
IV.2.2)
|
przeprowadzona
będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:
|
IV.4)
INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej,
na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
http://www.bip.gminy.com.pl/pacanow/przetargi.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 28-133 Pacanów ul. Rynek 15..
IV.4.4) Termin
składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2015 godzina 10:00, miejsce:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pacanowie ul. Rynek 15, 28-133 Pacanów pokój
nr 1 lub 5 (parter)..
IV.4.5)
Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16)
Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków
Unii Europejskiej: Nie.
IV.4.17) Czy
przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku
nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających
zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego
Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na
sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I
- INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie,
dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek
Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Pacanowie w roku 2016..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem
wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 1 obejmuje przygotowanie i
wydanie posiłków w ilości około 50 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki w
miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień,
październik, listopad i grudzień w 2016 roku - łącznie ok. 9000 posiłków,
z możliwością wykorzystania do przygotowania posiłków pomieszczeń kuchni i
urządzeń kuchennych Szkoły Podstawowej w Pacanowie poprzez wydzierżawienie
za odpłatnością. Przygotowanie posiłków możliwe przy wykorzystaniu kuchni
o powierzchni 75m² w Szkole Podstawowej w Pacanowie po jej wydzierżawieni
od właściciela obiektu według stawki minimalnej 5zł za m² + VAT. Natomiast
do wydawania posiłków z wykorzystaniem pomieszczeń kuchni i urządzeń
kuchennych bezpłatnie z wyjątkiem mediów (gaz, energia elektryczna, woda).
Do podawania posiłków Wykonawca może wykorzystywać bezpłatnie naczynia
kuchenne, talerze i sztućce, które po spożyciu posiłku umyje, wyparzy, a
resztki żywności z utylizuje na własny koszt. Posiłek jednodaniowy: zupa
oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne
odpowiednio do tej grupy wiekowej z zachowaniem walorów smakowych z
poniższego wykazu. Zestaw dań wskazanych do stosowania w 10-cio dniowym
jadłospisie Danie pierwsze 1. Rosół z makaronem i marchewką 250 g 2. Zalewajka
z jajkiem i kiełbasą (żurek) 250 g 3. Pomidorowa z ryżem (makaronem) 250 g
4. Jarzynowa (warzywa starte na grubych oczkach) 250 g 5. Barszcz
ukraiński 250 g 6. Ryżowa 250 g 7. Kalafiorowa, brokułowa 250 g 8.
Pieczarkowa 250 g 9. Zupa grochowa (przetarta) 250 g Danie drugie 1.
Kotlet drobiowy panierowany (filet), ziemniaki, surówka lub warzywa na
ciepło: (np.marchewka, kalafior itp.) 90g + 120g+100g 2. Kotlet mielony
wieprzowy lub drobiowy, ziemniaki (buraczki/ marchewka zasmażana).
90g+120g+100g 3. Kasza z gulaszem (wieprzowy) ogórek kiszony, kapusta
kiszona, buraczki. 120g+120g+100g 4. Ryba smażona (w cieście ,
panierowana), ziemniaki, kapusta kiszona. 100g+120g+100g 5. Makaron
spaghetti Ala Boloniese lub z sosem pomidorowym. 130g+100g 6. Naleśniki z serem/dżemem
w polewie jogurtowej 200g 7. Makaron z serem i cukrem 200g 8. Dramstik
(pałki z udek) pieczony, ziemniaki, surówka. 150g+120g+100g 9. Kotlet
schabowy, ziemniaki, surówka 100g+120g+100g 10. Kotleciki drobiowe w
cieście (filet, żółty ser, jajka mąka, mleko), 100g 11. Pierogi z serem, z
jabłkiem, kapustą z grzybami i mięsem. 200g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień
(CPV):
55.52.31.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin
wykonania:
Zakończenie: 31.12.2016.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie,
dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek
Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Ratajach Słupskich w roku
2016.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem
wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 2 obejmuje przygotowanie i
wydanie posiłków w ilości około 80 sztuk dziennie, w każdym dniu nauki, w
miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień,
październik, listopad, grudzień 2016 roku - łącznie ok. 14400 posiłków, z
wykorzystaniem do wydawania niezbędnych pomieszczeń kuchni i urządzeń
kuchennych Szkoły Podstawowej, bezpłatnie, z wyjątkiem mediów (gaz,
energia elektryczna, woda, nieczystości). Do podawania posiłków Wykonawca
może wykorzystywać bezpłatnie naczynia kuchenne, talerze i sztućce, które
po spożyciu posiłku umyje, wyparzy, a resztki żywności z utylizuje na
własny koszt. Posiłek jednodaniowy: zupa oraz przemiennie drugie danie dwa
razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne odpowiednio do tej grupy wiekowej z
zachowaniem walorów smakowych z poniższego wykazu. Zestaw dań wskazanych
do stosowania w 10-cio dniowym jadłospisie Danie pierwsze 1. Rosół z
makaronem i marchewką 250 g 2. Zalewajka z jajkiem i kiełbasą (żurek) 250
g 3. Pomidorowa z ryżem (makaronem) 250 g 4. Jarzynowa (warzywa starte na
grubych oczkach) 250 g 5. Barszcz ukraiński 250 g 6. Ryżowa 250 g 7.
Kalafiorowa, brokułowa 250 g 8. Pieczarkowa 250 g 9. Zupa grochowa
(przetarta) 250 g Danie drugie 1. Kotlet drobiowy panierowany (filet),
ziemniaki, surówka lub warzywa na ciepło: (np.marchewka, kalafior itp.)
90g + 120g+100g 2. Kotlet mielony wieprzowy lub drobiowy, ziemniaki
(buraczki/ marchewka zasmażana). 90g+120g+100g 3. Kasza z gulaszem
(wieprzowy) ogórek kiszony, kapusta kiszona, buraczki. 120g+120g+100g 4.
Ryba smażona (w cieście , panierowana), ziemniaki, kapusta kiszona.
100g+120g+100g 5. Makaron spaghetti Ala Boloniese lub z sosem pomidorowym.
130g+100g 6. Naleśniki z serem/dżemem w polewie jogurtowej 200g 7. Makaron
z serem i cukrem 200g 8. Dramstik (pałki z udek) pieczony, ziemniaki,
surówka. 150g+120g+100g 9. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka
100g+120g+100g 10. Kotleciki drobiowe w cieście (filet, żółty ser, jajka
mąka, mleko), 100g 11. Pierogi z serem, z jabłkiem, kapustą z grzybami i
mięsem. 200g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień
(CPV):
55.52.31.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin
wykonania:
Zakończenie: 31.12.2016.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria
związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Doświadczenie - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie,
dowóz i wydawanie gotowanych posiłków dzieciom wytypowanym przez Gminny Ośrodek
Pomocy społecznej w Szkole Podstawowej w Wójczy, w roku 2016..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem
wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 3 obejmuje przygotowanie i
wydawanie posiłków około 20 sztuk dziennie, w naczyniach jednorazowych, w
każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj,
czerwiec, wrzesień, październik, listopad i grudzień w 2016 roku - łącznie
ok. 3600 posiłków z wykorzystaniem do wydawania pomieszczeń i urządzeń Szkoły
Podstawowej. Posiłek jednodaniowy: zupa oraz przemiennie drugie danie dwa
razy w tygodniu mięsne lub bezmięsne odpowiednio do tej grupy wiekowej z
zachowaniem walorów smakowych z poniższego wykazu. Zestaw dań wskazanych
do stosowania w 10-cio dniowym jadłospisie Danie pierwsze 1. Rosół z
makaronem i marchewką 250 g 2. Zalewajka z jajkiem i kiełbasą (żurek) 250
g 3. Pomidorowa z ryżem (makaronem) 250 g 4. Jarzynowa (warzywa starte na
grubych oczkach) 250 g 5. Barszcz ukraiński 250 g 6. Ryżowa 250 g 7. Kalafiorowa,
brokułowa 250 g 8. Pieczarkowa 250 g 9. Zupa grochowa (przetarta) 250 g
Danie drugie 1. Kotlet drobiowy panierowany (filet), ziemniaki, surówka
lub warzywa na ciepło: (np.marchewka, kalafior itp.) 90g + 120g+100g 2.
Kotlet mielony wieprzowy lub drobiowy, ziemniaki (buraczki/ marchewka
zasmażana). 90g+120g+100g 3. Kasza z gulaszem (wieprzowy) ogórek kiszony,
kapusta kiszona, buraczki. 120g+120g+100g 4. Ryba smażona (w cieście ,
panierowana), ziemniaki, kapusta kiszona. 100g+120g+100g 5. Makaron spaghetti
Ala Boloniese lub z sosem pomidorowym. 130g+100g 6. Naleśniki z
serem/dżemem w polewie jogurtowej 200g 7. Makaron z serem i cukrem 200g 8.
Dramstik (pałki z udek) pieczony, ziemniaki, surówka. 150g+120g+100g 9.
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka 100g+120g+100g 10. Kotleciki drobiowe
w cieście (filet, żółty ser, jajka mąka, mleko), 100g 11. Pierogi z serem,
z jabłkiem, kapustą z grzybami i mięsem. 200g . Posiłki podawane w
naczyniach jednorazowych lub talerzy i sztućców wielokrotnego użycia
Wykonawcy. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z
dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III
ustawy (tekst jednolity: Dz.U. 2015 poz. 594 z póź. zm.). Po spożyciu
posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia
jednorazowego użytku oraz z utylizuje wszelkie odpadki żywnościowe. W
przypadku naczyń wielokrotnych na własny koszt utrzyma ich w stanie
wymaganych przepisami w zakresie higieny..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień
(CPV):
55.52.31.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin
wykonania:
Zakończenie: 31.12.2016.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria
związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Doświadczenie - 10
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie,
dowóz i wydawanie gotowanych posiłków, dzieciom wytypowanym przez Gminny
Ośrodek Pomocy Społecznej w Szkole Podstawowej w Oblekoniu, w roku 2016..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem
wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania nr 4 obejmuje przygotowanie i
wydawanie posiłków około 20 sztuk dziennie, w naczyniach jednorazowych, w
każdym dniu nauki, w miesiącach styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj,
październik, listopad i grudzień w 2016 roku - łącznie ok. 3600 posiłki z
wykorzystaniem do wydawania pomieszczeń i urządzeń Szkoły Podstawowej. Posiłek
jednodaniowy: zupa oraz przemiennie drugie danie dwa razy w tygodniu
mięsne lub bezmięsne odpowiednio do tej grupy wiekowej z zachowaniem
walorów smakowych z poniższego wykazu. Zestaw dań wskazanych do stosowania
w 10-cio dniowym jadłospisie Danie pierwsze 1. Rosół z makaronem i
marchewką 250 g 2. Zalewajka z jajkiem i kiełbasą (żurek) 250 g 3.
Pomidorowa z ryżem (makaronem) 250 g 4. Jarzynowa (warzywa starte na
grubych oczkach) 250 g 5. Barszcz ukraiński 250 g 6. Ryżowa 250 g 7.
Kalafiorowa, brokułowa 250 g 8. Pieczarkowa 250 g 9. Zupa grochowa
(przetarta) 250 g Danie drugie 1. Kotlet drobiowy panierowany (filet),
ziemniaki, surówka lub warzywa na ciepło: (np.marchewka, kalafior itp.)
90g + 120g+100g 2. Kotlet mielony wieprzowy lub drobiowy, ziemniaki
(buraczki/ marchewka zasmażana). 90g+120g+100g 3. Kasza z gulaszem
(wieprzowy) ogórek kiszony, kapusta kiszona, buraczki. 120g+120g+100g 4.
Ryba smażona (w cieście , panierowana), ziemniaki, kapusta kiszona.
100g+120g+100g 5. Makaron spaghetti Ala Boloniese lub z sosem pomidorowym.
130g+100g 6. Naleśniki z serem/dżemem w polewie jogurtowej 200g 7. Makaron
z serem i cukrem 200g 8. Dramstik (pałki z udek) pieczony, ziemniaki,
surówka. 150g+120g+100g 9. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka
100g+120g+100g 10. Kotleciki drobiowe w cieście (filet, żółty ser, jajka
mąka, mleko), 100g 11. Pierogi z serem, z jabłkiem, kapustą z grzybami i
mięsem. 200g Posiłki podawane w naczyniach jednorazowych lub talerzy i
sztućców wielokrotnego użycia Wykonawcy. Naczynia jednorazowego użytku
winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy (tekst jednolity:
Dz.U. 2015 poz. 594 z póź. zm.). Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny
koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz z
utylizuje wszelkie odpadki żywnościowe. W przypadku naczyń wielokrotnych
na własny koszt utrzyma ich w stanie wymaganych przepisami w zakresie
higieny..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień
(CPV):
55.52.31.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin
wykonania:
Zakończenie: 31.12.2016.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria
związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Doświadczenie - 10
Kierownik GOPS
Edward Wojniak
Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wszystkie szczegóły na ten temat znajdziesz w naszej
Polityce Prywatności
|